Hırsızlık suçu Türk Ceza Kanununun 141. maddesinde düzenlenmiştir.
"Zilyedinin rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malı, kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden alan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir." denilmektedir. Buradaki suç sınırı 1 yıl ile 3 yıl arasında verilmektedir.
TCK Madde 35 ise Teşebbüsü düzenlemiştir.
(1) Kişi, işlemeyi kastettiği bir suçu elverişli hareketlerle doğrudan doğruya icraya başlayıp da elinde olmayan nedenlerle tamamlayamaz ise teşebbüsten dolayı sorumlu tutulur.
(2) Suça teşebbüs halinde fail, meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığına göre, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onüç yıldan yirmi yıla kadar, müebbet hapis cezası yerine dokuz yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Diğer hallerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir.
Görüleceği üzere diğer hallerde 1/4 ile 3/4 üne kadar indirim uygulanabilecektir.
TCK MADDE 168 ise hırsızlık suçuna ilişkin etkin pişmanlık düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye göre;
"Hırsızlık, mala zarar verme, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, hileli iflâs, taksirli iflâs (…)(1) suçları tamamlandıktan sonra ve fakat bu nedenle hakkında kovuşturma başlamadan önce, failin, azmettirenin veya yardım edenin bizzat pişmanlık göstererek mağdurun uğradığı zararı aynen geri verme veya tazmin suretiyle tamamen gidermesi halinde, verilecek cezanın üçte ikisine kadarı indirilir." denilmiştir.
– Etkin pişmanlık; hırsızlık, mala zarar verme, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık ve karşılıksız yararlanma suçlarında cezada indirim yapılmasını gerektiren şahsî sebep olarak kabul edilmiştir. Sizin durumunda gerek teşebbüs aşamasında kalması gerekse etkin pişmanlık gösterilmesi nedeniyle her iki indirim uygulandığında 2 yıl sınırı altında kalacaktır. HAGB verilebilmesi için kasıtlı bir suçtan mahkûm olmamış bulunması gerekmektedir. 2 yıllık süreyi verilen indirimlerden sonra sağlarsınız ancak daha önce kasıtlı bir suç işlemişseniz bundan yararlanamazsınız.